contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Scorţişoara, condiment apreciat în general pentru gustul său, pare să aibă şi alte utilizări în afara alimentaţiei, în medicina tradiţională.

Este cunoscută ca fiind o plantă medicinală anti-bacteriană şi anti-fungică puternică, oferind multe avantaje corpului uman. Scorțișoara face parte din familia Lauraceae, numele său popular fiind Laurus Cinnamomum.

Scoarţa îndepărtată a arborelui este lăsată la uscat până se răsuceşte şi abia apoi este măcinată pentru obţinerea uleiurilor ori este transformată în batoane sau pudră de scorţişoară. Pentru obţinerea ei se utilizează doar scoarţa sau coaja care provine din acei copaci veșnic verzi care ajung până la 20-30 de metri, în medie, și sunt situaţi în zone îndepărtate, cum ar fi Malabar, Cochin-China, Sumatra sau Insulele de Est.

Scorţişoara a fost folosită un timp foarte îndelungat ca ajutor terapeutic, ea nefiind un secret pentru multe civilizații antice.

Uleiurile esențiale obţinute din scoarţă au trei componente active care declanşează abilități specifice de vindecare. Aceste componente active sunt: cinnamaldehyde, acetat de cinamil și alcool de cinamil. Toate aceste componente prezintă în special diverse beneficii pentru sănătate cum ar fi: acțiuni de anti-coagulare a sângelui, activităţi anti-microbiene și, de asemenea, efectul de stabilizator al nivelului de zahăr din sânge.

Cinnamaldehy găsit în scorțișoară previne coagularea sângelui prin emiterea unui acid gras inflamator din membranele plachetare, denumit acidul arahidonic. Pe lângă acțiunea de anti-coagulare, rezultatul acestui proces chimic arată că scorțișoara are capacitatea de a reduce inflamația, prin urmare, poate fi, de asemenea, văzută ca o plantă anti-inflamatoare.

Scorțișoara s-a dovedit a fi un condiment anti-microbian foarte puternic. Ea are capacitatea de a inhiba formarea și proliferarea bacteriilor, drojdiilor, ciupercilor și în principal a ceea ce se numește, Candida albicans. Unele teste au arătat că, în multe cazuri, scorțișoara a fost mai eficientă la stoparea răspândirii ciupercilor, decât agenţii medicali utilizaţi în mod obișnuit de tipul fluconazol. Pe baza unui studiu care a fost publicat în lucrarea „International Journal of Food Microbiology” publicat în august 2003, există motive întemeiate pentru a se crede că scorţişoara poate fi de asemenea folosită ca o alternativă legitimă a conservanților alimentari. Studiul a arătat că doar câteva picături de ulei esenţial de scorţişoară, adăugat în aproximativ 3 grame de supă de morcovi a împiedicat dezvoltarea unui agent patogen numit Bacillus cereus pentru o perioadă de cel puţin 60 de zile.

Scorţişoara are şi un efect de normalizare a nivelului de zahăr din sânge, ajutând persoanele cu diabet de tip 2. Un raport al Serviciului de Cercetare Agricolă din SUA în urma unui studiu practic făcut pe 800 de participanţi a arătat că mai puțin de o jumătate de linguriţă de scorţişoară administrată zilnic duce la o reducere în medie de 20% a nivelului de zahăr din sânge. În momentul în care scorțișoară nu a mai fost administrată participanţilor zilnic, nivelul de zahăr din sânge a crescut imediat.

Carmen Vraniţani

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia