contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Nucile, alimente esenţiale pentru creier

Suntem bombardaţi zilnic cu reclame care promovează medicamentele pentru memorie sau medicamente care îmbunătăţesc starea de spirit. Există mesaje publicitare care afirmă că "în cazul în care cafeaua este un drog acceptabil, atunci de ce să nu profităm de acest  lucru!"

Trăim într-o epocă de gratificare instantanee în care se dezbat subiecte despre etică, traficul și consumul de droguri. Ştim din experienţă, că nu întotdeauna calea cea mai ușoară este cea mai bună soluţie. Găsim soluţii cu efect imediat, acest lucru punând în pericol calea înţelepciunii strămoşilor noştri cu privire la sănătatea corpului, minţii și sufletului.

 Introducerea nucilor în alimentaţie

 Nucile au aceeași formă ca și creierul uman. Considerate un aliment complet, nucile sunt un medicament pentru creier din mai multe motive, dar în principal pentru că sunt pline de acizi graşi omega 3, acizi esenţiali pentru menținerea funcțiunii creierului. Tot ele sunt o sursă bogată de energie și conțin substanțe nutritive importante pentru sănătate, beneficiind de minerale, antioxidanţi şi vitamine care sunt esenţiale pentru o sănătate optimă.

Există studii care atestă faptul că niveluri scăzute de omega 3 pot fi legate de depresie şi degenerare cognitivă. Dacă aveţi posibilitatea de a mânca un pumn de nuci în mod regulat, atunci starea psihică a d-voastră se poate îmbunătăţii vizibil. Ceea ce se ştie deja este că, nucile sunt cunoscute pentru că ridică de trei ori mai mult nivelul de melatonină, fiind considerate un ajutor în insomnie. Deci, dacă sunteți obosit şi vă treziţi de numărate ori pe timp de noapte și aţi face orice pentru a beneficia de un somn profund odihnitor, ar trebui să luaţi în considerare ingerarea a câtorva nuci ca o gustare mică  înainte de culcare.

Nucă este, de asemenea, considerată o poţiune magică pentru inimă, reducând colesterolul şi îmbunătăţind sănătatea inimii. Aceasta piuliță este un centru puternic de substanţe nutritive, mangan, cupru, fier, calciu, fosfor, vitamine de care aveţi nevoie pentru a avea un corp sănătos şi fericit. Nucile conțin mai mulți antioxidanți, acid folic și vitamina E decât orice alt aliment, în special nucile de culoare închisă prezintă cel mai mare conținut (printre nuci) al unui aminoacid numit argenină, esențial pentru diviziunea celulară și sinteză proteică.

Tot ele sunt pline de proteine, grăsimi polinesaturate slabe sănătoase, fiind un adevărat centru de polifenoli, putând fi incluse ușor în dieta de zi cu zi. În cazul în care nu puteţi consuma 100 de grame pe zi, le puteţi prepara în diferite alte moduri, aruncându-le în salate, paste și orez, sau numeroase modalități sănătoase de a mânca acest aliment delicios.

Un regim alimentar sănătos este un medicament pentru trup și suflet, un adevarat bilet către sănătate.

A face din cămara d-voastra o adevărată farmacie naturală din alimente sănătoase este de fapt o referință la un lucru real. Vindecarea  prin consumarea de alimente  sănătoase  este  răspunsul  la o varietate de  boli, nu numai a unei simple răceli. 

Carmen Vranițani

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia