contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Secretul vindecării prin dieta alcalină

Multe persoane nu ştiu că ţinând o dietă în primul rând alcalină, nu acidă, pot duce o viaţă mai sănătoasă, prelungindu-şi astfel viaţa cu cel puţin câţiva ani. Corpul uman încearcă să menţină un pH ușor alcalin de 7.35, dar o dietă săracă și stresul pot modifica pH-ul, transformându-l într-unul acid, în care boala poate prospera.

Puteți ajuta organismul dumneavoastră enorm doar prin ajustarea obiceiurilor voastre alimentare. Din păcate, mulți oameni nu acordă o atenție deosebită alimentaţiei, până când întâmpină o sperietură majoră de sănătate și apoi, recurg la diferite diete, în încercarea disperată de a-și recăpăta sănătatea.

Zeci de milioane de persoane consumă cafeină (cafea, ceai), sau așa-zisele "băuturi energizante" în fiecare săptămână, în ciuda pericolelor ce derivă din consumul de astfel de produse. Pentru a vă stimula energia în mod natural nu trebuie altceva decât să intruduceti în dieta dumneavoastră alimente alcaline.

O dietă alcalină, de asemenea, vă ajută să aveți o noapte de somn bun, unul care este infinit mai odihnitor, ajutându-vă astfel să păstrați nivelul de energie ridicat pe parcursul unor zile obositoare.

"Corpurile noastre funcţionează optim atunci când se află într-o stare alcalină, dar majoritatea alimentelor pe care le consumăm sunt acide (carne, lactate, pește, ouă, zahăr, suc, cafea, ceai, alcool, nicotina, alimentele procesate, etc)", scrie Carol Galanty, Educator alimentar, Director responsabil cu Sănătatea Olistică. "O dietă puternic acidă aduce corpurile noastre la o stare de dezechilibru şi eventual de boală.”

Unii experți spun că menținerea în primul rând a unei diete alcaline - undeva în intervalul de 70-80%, poate da o stare de bine, vă simțiți sănătos, energic, să aveţi o piele strălucitoare şi o minte alertă, concentrată," spune Galanty. "Greutatea, oboseala și creşterea în greutate nu sunt stări normale!”

Vă voi prezenta în continuare câteva din alimentele de bază alcaline:

- castraveţi, salată verde, ceapă, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazăre verde, ţelină, varză, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, pătrunjel, mărar, ardei, roşii, şi tot ce este verde.
- lămâi, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nucă de cocos (atenţie, nucă de cocos întreagă nu măcinata), soia, fasole, hrişcă, kamut, mei.
- apă pură, apă cu lămâie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de
soia sau migdale, supă de legume.

Avantajele unei diete alcaline:

Încetinirea procesului de îmbătrânire

Pe măsură ce îmbătrânim, există o pierdere de masă musculară, care poate predispune la căderi și fracturi", spune o analiză dată de „ Naţional Institutes of Health”.

Reducerea riscul de cancer

Unele cercetări sugerează că o dietă bogată alcalină reduce considerabil riscul de cancer, aici dieta bazându-se cu precădere pe consumul de legume şi fructe alcaline.

Eliminarea kilogramelor în plus

Consumul regulat de alimente alcaline duce la o scădere vizibilă în greutate. Celebrul nutrițonist Dr. Lindsey Duncan este un susţinător al dietei alcaline. El spune că dieta alcalină nu duce numai la o pierdere în greutate, o stimulare a imunităţii, ci previne şi o serie de boli, cum ar fi cancerul, bolile cardio-vasculare, depresia, scăderea memoriei.

 Concluzia finală: să învăţăm să mâncăm sănătos!

Carmen Vraniţani

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia