contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

VIDEO. PROTESTE ÎN DIASPORA. Roma şi Torino solidare cu protestele din ţară

Peste 100 de persoane s-au strâns în faţa Consulatului din Torino pentru a protesta împotriva Ordonanţei de Urgenţă privind graţierea emisă de guvernul Grindeanu.

Aceştia au strigat lozinci precum "DNA să vină să va ia", "România nu uita, Torino e de partea ta" sau "PSD, ciuma roşie". Protestatarii au anunţat că vor reveni în stradă şi duminică.

De asemenea, un mic grup format 15 români au fost prezenţi miercuri seara şi în centrul Romei, pentru a fi solidari cu protestatarii din ţară. Aceştia au anunţat că numărul mic al celor prezenţi se datorează faptului că protestul lor a fost unul spontan, fără autorizaţie.

"Ieri am obţinut aprobarea din partea Chesturii pentru organizarea unei manifestaţii pe data de 5 februarie, în Piazza dell’Esquilino, în centru, o piaţa accesibilă din ambele linii de metrou. Am fi vrut să obţinem autorizaţie şi pentru zilele anterioare, dar legea italiană spune că putem face cerere cu un preaviz de minim cinci zile”, a declarat pentru Hotnews.ro Cerasella Ponta, organizatoarea protestului de duminică.

Cerasella Ponta fost candidat la alegerile parlamentare din partea USR.

Pe lângă Roma şi Torino, în Italia au mai avut loc proteste şi la Bologna, unde 30 de români au ieşit în stradă pentru a cere abrogarea Ordonanţei.

Sute de români au ieşit în stradă în aceste zile în aproape toate marile oraşe europene, dar şi în câteva oraşe din SUA. Manifestaţiile vin în condiţiile în care aproximativ 80.000 de oameni au protestat joi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, alte zeci de mii de persoane participând la mitinguri în diferite oraşe din ţară.

Anca Manolea

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia