contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

EXCLUSIV. FOTO. Flashmob la Torino. Un lanţ uman format din tineri români a atras atenţia italienilor asupra protestelor din ţară

EXCLUSIV. FOTO. Flashmob la Torino. Un lanţ uman format din tineri români a atras atenţia italienilor asupra protestelor din ţară Foto: Bianca Pascariu

Guvernul Grindeanu nu mai prezintă încredere în cadrul comunităţii româneaşti din Torino. În lipsa unei autorizaţii necesare pentru organizarea unor proteste antiguvernamentale similare celor desfăşurate în alte mari oraşe europene, câţiva tineri au organizat sâmbătă, la Torino, un flash-mob în două puncte centrale ale oraşului.

Astfel, tinerii au format un lanţ uman în Piazza Castello din Torino, dar şi în faţa clădirii Mole Antonelliana, un adevărat simbol al oraşului, prin care au atras atenţia comunităţii din zonă despre protestele care au loc în aceste zile în ţară.

"Dacă vouă nu vă este ruşine, vă facem noi de râs!" a fost motto-ul flashmob-ului. O parte a tinerilor, s-au prins în lanţ, afişând mesajul "Corupţia ucide #rezist", iar alte persoane împărţeau flayere trecătorilor, italieni şi români, prin care descriau evenimentele din ţară.

"Mă motivează oamenii de-acasă, încăpăţânaţii ăia frumoşi care au stat şi continuă să stea prin pieţe! Şi dorul e un motiv puternic! Nu doar dorul de cei dragi, ci dorul de oameni corecţi, curaţi, veseli! Ce se întâmplă acum e incredibil de frumos! Chiar dacă nu se va ieşi cu un rezultat pozitiv, noi toţi, la nivel individual, am învins. Am învins împotriva fricii, a indiferenţei, a corupţiei!", ne-a declarat Alina Caraba, una din persoanele mereu prezente la manifestaţiile din Torino.

Anca Manolea

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia