contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


FOTO&VIDEO. Spectacol de excepție de Ziua Românilor din Diaspora și Ziua Copilului

FOTO&VIDEO. Spectacol de excepție de Ziua Românilor din Diaspora și Ziua Copilului Foto: Cornelia Crîşmaru

Cei mai mici dintre diasporeni au oferit publicului un spectacol de excepție, duminică după-amiază la sediul Parohiei "Nostra Signora di Fatima" din Imola.

Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni și a Zilei Copilului, elevii școlilor românești din Imola și Bologna au recitat, au cântat, au dansat și au intonat solemn, imnul României.

Puii de români au fost chiar și actori, întrepretând scene din "Scrisoarea a III-a" și "Vizita" a lui Ioan Luca Caragiale. Fetițele s-au întrecut la dans și cântat la pian sau fluier, iar una dintre ele a oferit un spectacol de balet, de neuitat.

"Vă mulțumesc tuturor pentru prezență! Mulțumesc preotului Marinel Mureșan pentru că m-a implicat în acest proiect. Soțul meu (n.r Eugen Șerbănescu, consulul general al României la Bologna) m-a delegat să le spun `La mulți ani` copiilor, dar și celor care sunteți aici în sală! Să fiți sănătoși și să îi învățați pe copii limba română, să îi învățați să își iubească țara și pământul unde v-ați născut", a declarat Roxana Dima, una dintre profesoarele de la Școala Românească din Bologna

Românii nu au uitat de tradițiile noastre. Îmbrăcați în costume populare, membrii Asociației Betania au dansat cu foc câteva melodii din folclorul popular ridicând zecile de spectatori în picioare. Cuprinși de joc și voie bună, românii și-au alinat dorul de casă. Una dintre spectatoare, ne-a mărturisit că "atunci când i-am văzut intrând pe scenă, toți îmbrăcați la fel, mi-au dat lacrimile".

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia