contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Un român a cântat la Basilica San Petronio într-un concert care marchează 450 de ani de la naşterea lui Monteverdi, "părintele operei"

Un român din Bologna a urcat pe scenă alături de corul Bisericii San Pentronio din centrul oraşului. Vasile Şimon locuieşte de mai mulţi ani la Bologna şi de curând a devenit tenor secund la San Petronio. Românul şi-a facut debutul cu ocazia aniversării Zilei Oraşului Bologna (Festa di San Petronio), printr-un concert extraordinar.

În cadrul ediţiei de anul acesta, Capela bisericii a celebrat împlinirea a 450 de ani de la naşterea marilor artişti, Claudio Monteverdi şi Girolamo Giacobbi. Concertul a avut loc la Basilica San Petronio, marţi 3 octombrie de la ora 21.00, sub conducerea maestrului Michele Vannelli.

Vasile Şimon a fost susţinut de mai mulţi conaţinali, de membrii Asociaţiei Betania şi câţiva reprezentanţi ai Consulatului General al României la Bologna.

Claudio Monteverdi este primul reprezentat important al operei moderne. Creaţiile sale au apărut pe mai toate scenele din lume. Monteverdi a fost supranumit părintele operei.

Girolamo Giacobbi s-a născut pe 10 august 1567 la Bologna. A fost un important compozitor de opere lirice, fiind printre altele şi maestrul muzicianului, Adriano Banchieri.

În fiecare an, pe 4 octombrie, bolognesi îl celebrează pe San Petronio, protectorul oraşului.

Cornelia Crîşmaru

 

 

 

 
Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia