Print this page

Ziua recoltei sărbătorită de românii din Bologna

Românii din Bologna s-au reunit ieri, pentru a sărbători Ziua Recoltei- Ziua Mulţumirii. Evenimentul a oferit participanţilor pe lânga expoziţiile cu standuri de legume, fructe şi produse tradiţionale, un program cultural artistic. 

Ziua Recoltei a avut loc, duminică, 8 octombrie de la ora 10.00. Gazdele evenimentului au fost cei de la Biserica Râul Trezirii. Invitaţi la sărbătoare, membrii Asociaţiei Betania au oferit un spectacol de costume populare autentice din zona Maramureşului.

"Ziua mulţumirii este sărbătorită de creştini încă din cele mai vechi timpuri. Ei se adunau, toamnă pentru a aduce recunoştinţă lui Dumnezeu pentru culturile bogate. De aceea suntem şi noi aici, este atât de frumos că într-o zi ca aceasta, inima noastră să fie mulţumitoare, să avem o atitudinie de recunostinţă. Este minunat că suntem cu toţii împreună. Dumnezeu să ne binecuvânteze!, a precizat Ticu Jănel Bosna, preot la Biserica Creştină Râul Trezirii, în închiderea evenimentului.

S-a cântat, s-au recitat poezii, a fost o zi a credinţei şi a mulţumirii, cu emoţii dar şi cu multă voie bună. Versurile lui Traian Dorz, poet şi deţinut politic, prezentate cu mult patos de fetele de la Betania, au umplut obrajii conaţionalilor, de lacrimi.

"Aş vrea să vă transmit din partea soţului meu (n.r Eugen Şerbănescu, consulul general al României la Bologna) şi al consulatului să fiţi mulţumiţi de tot ceea ce aveţi, să fiţi sănătoşi, Dumnezeu să fie alături de voi şi să vă ocrotească", a declarat Roxana Dima, membru Asociaţia Betania, Bologna

Cornelia Crîşmaru

Pentru mai multe fotografii accesaţi link-ul următor https://www.facebook.com/pg/Agenda.Diasporei/photos/?tab=album&album_id=1958360074453189

Rate this item
(0 votes)
Cornelia Crismaru

Scrie la Agenda diasporei de la lansare. 

 

Email: cornelia.crismaru@agendadiasporei.com