contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Cină de caritate la Bologna pentru salvarea unei vieţi. Alexandru, un copil care sufera de o afecţiune cumplită, are nevoie de noi!

Un puşti român de numai 10 ani se luptă de un an de zile cu o boala cumplită. Asociaţia Betania din Bologna organizează sâmbată o cină de caritate, fondurile strânse urmând a fi redirecţionate către tratamentul băiatului. 

Alexandru Bardu este originar din Medgidia, şi suferă de limfom malign non-Hodgkin cu celulă medie T, limfoblastic. Boala i-a fost depistată la începutul acestui an, în urma unor investigaţii amănuntite, iar de atunci îşi duce existenţa dintr-un spital în altul.

În prezent este internat la spitalul „Marie Curie” din Capitala, unde se afla sub tratament. Peste câteva luni, baiatul trebuie sa fie operat la o clinica din Turcia, iar costul intervenţiei salvatoare, un transplant de celule stem, este de aproximativ 100.000 de euro. Bani de care familia lui nu dispune.

„De când s-a îmbolnavit stă mai mult în pat. Poate doar să se plimbe prin camera cu perfuzia după el, mai are stări de greaţă. În ultima perioadă, a facut şi afte din cauza tratamentului. A fost foarte rău pentru că nu a mâncat vreo trei zile şi nu a putut nici să doarmă noaptea. Dar mulţumim lui Dumnezeu, acum este mai bine. S-a miscşorat şi limfomul de la 16 cm la 6,5 şi sperăm că, pânaă terminaăm tratamentul, să scadă de tot”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Raluca Bardu, mama lui Alexandru.

Pentru a-şi salva copilul, Raluca şi Laurenţiu au bătut pe la toate uşile, însă fară prea multă speranţă.

„Ne-au zis că în cel mai bun caz (n.r cei de la casa se asigurări de sănătate), ne-ar da o mică parte din sumă şi asta mai târziu, peste şase luni sau un an. Ne-am interesat şi pentru asigurările speciale, dar ne-au precizat că banii îi vor deconta după un timp considerabil, iar noi nu putem să aşteptăm.”, ne-au mai declarat părinţii băiatului.

În timp ce alţi copii de vârsta lui nu ştiu ce maşinuţe să şi mai adauge în colectie, Alexandru nu vrea decât să traiască şi să se facă bine. E momentul să acţionăm şi să ne mobilizăm pentru că are nevoie de sprijinul nostru!

„Vrea să se facă bine, vrea acasă. Mai visează şi la lucruri normale vârstei lui. Are diferite stări”, a conchis cu vocea îndurerată, mama copilului

Viaţa lui Alexandru depinde de o sumă de bani. Mână de la mână putem să îl facem pe Alexandru să renască.

Aşadar Asociaţia Betania invită pe toţi oamenii cu inimă mare să participe la cina de caritate, sâmbătă 18 noiembrie, de la ora 20.30, la Parohia Sfânta Cruce din Bologna, via Castiglione, nr.67. Meniul este pe baza de pizza, iar costul acestuia va fi de 15 euro de persoană.

Informaţii şi rezervări se pot obţine la numerele de telefon: 389 8334051 (Teodor Butoarcă), 3288855237 (Corina Pop) sau 320 9554611 (Cornelia Crîşmaru).
Cei care nu pot participa, dar vor să îl ajute pe copil, o pot face donând în contul: RO74 CECE CT21 08RO N132 8497, deschis la CEC BANK pe numele BARDU LAURENŢIU.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia