contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


O familie de moldoveni, protagoniștii unui film rulat în cinema la Bologna

Cinema și migrație. Luni pe 13 noiembrie a.c a fost lansată la Bologna, la Cinema Lumiere, seria de scurt metraje 13.11 realizate la inițiativa Asociației EleNFant.

13.11 cuprinde șase scurt-metraje despre viața și realitățile cotidiene pe fundalul unei Europe în schimbare în urma unor evenimente nefaste. 13.11 demsemnează simbolic data în care Parisul s-a confruntat cu unul dintre cele mai crude atentate. Și din acel moment controlul și siguranța au înlocuit primirea și integrarea, teme principale în contextul migrării.

Cele șase filme au fost realizate de regizori din diverse țări europene. Unul dintre ele este Nina, iar acțiunea lui se învârte în jurul unei familii din Republica Moldova.

„Familia Cornea (n.r protagoniștii scurt-metrajului) locuiește de mai mulți ani la Bologna și este deja cunoscută în lumea artiștilor. Ei au punctat problema excluderii sociale a imigranților din punctul de vedere al ocupării unei locuințe. A fost o seară minunată, un proiect reușit” a declarat Corina Pop, președinta Asociației Betania din Bologna, prezentă la eveniment

Proiectul AMITIE a fost cofinanțat de Uniunea Europeană și coordonat de Primaria din Bologna. Pentru cei interesați, filmulețele sunt disponibile online pe site-ul Repubblica TV.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(2 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia