contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Cum au sarbatorit românii din Italia Ziua Națională

Românii din diaspora nu au uitat de 1 decembrie. La Bologna, mai mulți conaționali au sărbatorit cu mic cu mare, Ziua Națională a României.

O petrecere în toata regula, cu sârbe și hore s-a încins ieri, la Centro Zonarelli. Zeci de românii, unii îmbracați în costume naționale, au dansat și au cântat pentru a-și alina dorul de țară.

De pe mesele conaționalilor, nu au lipsit nici bucatele tradiționale. După ore în șir de pregătiri, gospodinele comunității au adus româniilor de la Bologna, gustul de acasă. Sarmale, cozonaci, prăjituri, palincă și vin roșu au îmbiat atmosfera de aseară.

“Este deja o tradiție ca în fiecare an, Asociația Betania din Bologna sa organizeze pentru prieteni și membri, un eveniment dedicat Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. Am ales pentru urmatorul an de activitate moto-ul “unul pentru toți și toți pentru unul”. Dorim să le mulțumim pe aceasta cale toturor celor care au participat, reprezentanților Consulatului General al României, membrilor asociației, care din timpul lor liber și din banii lor, au realizat aceasta minunată seară, lui Ionuț Oniceanu și formației Stil Bologna care este mereu alaturi de noi”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Corina Pop, președinta Asociației Betania.

Corina Pop le-a transmis tuturor românilor să se implice în activitățile culturale ale comunității

“Invităm alături de noi pe toți cei care cred în valori și sunt oameni de buna credință. M-aș bucura să scrii despre noi, românii din Bologna, o asociație, voluntari, câțiva prieteni. As vrea sa se faca cunoscuta povestea noastra, a celor uni?i, a celor care se apreciază și stimează reciproc. Suntem împreuna, atât de diferiți, cu bune și cu rele, cu scopuri comune care ne motivează. Ne facem viața mai frumoasă, în primul rând nouă și apoi celor din jur.”

Cornelia Crîșmaru

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia