contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Diaspora Start-up, o afacere pentru un viitor în ţara ta. 40.000 de euro pentru românii cu idei de afaceri

Românii din Bologna şi împrejurimi care doresc să-şi deschidă o afacere prin programul Diaspora Start Up sau doar să obţină informaţii referitoare la proiect o pot face participând la conferinţa "Diaspora Start Up - O afacere pentru un viitor în ţara ta” ce va avea loc pe 28 ianuarie, de la ora 11:00, la Sediul Consulatului General al României la Bologna din Via Guelfa, 9.

Evenimentul, organizat de Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S., va fi moderat de colega noastră Cornelia Crişmaru care le va avea ca invitate pe expertul în comunicare Miruna Căjvăneanu, pe preşedintele Asociaţia BETANIA, Corina POP şi pe analistul în recrutare Anca Mihai.

La finalul discuţiei va avea loc o dezbatere deschisă, sub forma unei sesiunide întrebări şi răspunsuri, unde cei interesaţi vor şi putea să facă înscrierea preliminară în cadrul proiectului, primind asistenţă din partea experţilor de selecţie prezenţi.

De asemenea, vor fi prezentate şi ultimele date statistice legate de românii din Italia pe piaţa muncii, ca angajaţi şi ca întreprinzători, potrivit Raportului IDOS 2017.

"O afacere pentru un viitor în ţara ta" este parte integrantă a programului „Diaspora Start Up”, finanţată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 şi se adresează românilor din străinătate care vor să-şi deschidă o afacere în ţară. Proiectul este implementat de SIAB Development Srl – lider de proiect şi are ca partener în Italia Asociaţia Spirit Românesc (Roma).

În prima etapă de 12 luni a proiectului, Asociaţia „Spirit Românesc” va demara o campanie de informare a românilor din diaspora în legătură cu desfăşurarea proiectelor şi va selecţiona beneficiarii din cadrul comunităţii de români din Italia.

Astfel, va fi selecționat un grup țintă (GT), format din cel puțin 200 de persoane , care vor participa la cursurile de formare antreprenorială, finalizate prin elaborarea unui plan de afaceri. În urma unei evaluări, vor fi selecționate cele mai bune 25 de planuri de afaceri care vor primi o finanțare de 40.000 de euro.

Proiectul, a cărui valoare totală este de 8.715.685,61 lei, este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7 „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană” şi se derulează pe o perioadă de trei ani 2017-2020.

Pentru informaţii generale despre proiect:

- Dana Ioana MIHALACHE - Coordonator activităţi partener Asociaţia de promovare socială ”Spirit Românesc” Onlus, Roma / tel: (+39) 333.78.91.516 / e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- Olesea VATAV – Expert Evenimente / tel: 329.547.17.06/ e-amil: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- Miruna CAJVANEANU – Expert Comunicare / tel: 388.651.54.30 / e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pentru înscriere în grupul ţintă:

- Anca MIHAI - tel: 3493452268 e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- Luminita POPA Tel: 3806554386 e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Rate this item
(4 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia