contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


VIDEO. Românii din Bologna au sărbătorit “Mica Unire”. "Azi ne-am întors spre noi înşine"

De la mii de kilometri distanță, românii din Bologna nu au uitat de Ziua Unirii. Miercuri 24 ianuarie, de la ora 19.00, conaționalii noștri au dat mână cu mână, la Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae.

Au încis o horă a sufletului, a dorului de țară și a frăției. Au îmbrăcat portul popular și și-au stricat patriotismul în cântece și poezii, iar gospodinele comunității, au umplut mesele cu sarmale și cozonaci.

“Astăzi este într-adevăr o ocazie importantă să ne reîntoarcem către noi înșine și să ne reafirmăm identitatea noastră românească. Aceasta zi este semnificativă pentru că a dat startul unirii. De fapt 24 ianuarie nu este decât un impuls național în drumul acela al unirii”, a declarat Eugen Șerbănescu, consulul general al României la Bologna

Evenimentul dedicat Unirii de la 1859 a fost organizat de Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae, în colaborare cu Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce și Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist Luca cu participarea Asociațiilor Dor Românesc și Betania din Bologna.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia