contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia.

Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns apelului disperat al soției lui Viorel, Agripina, care este „badante” a bătrânei salvate.

În noaptea de 18 spre 19 noiembrie, perioadă în care Sicilia se afla sub ape din cauza inundațiilor, Agripina și bătrâna în vârstă de 85 de ani, pe care o îngrijea, se aflau la domiciliul bătrânei, când apa ajunsese la nivelul patului în care era aceasta era imobilizată. Viorel, soțul Agripinei, chemat de soție, a reușit să scoată bătrâna pe fereastra apartamentului inundat.

La scurt timp după salvarea bătrânei, Viorel și amicul sau Marinică au fost solicitați din nou de o vecinăa vârstnicei,care striga după ajutor pentru căfiica ei infirmă se afla blocată în camera ei. Cei doi români și-au demonstrat încă o dată curajul și au salvat-o numaidecât și pe Maria Paola, tânăra aflată în nevoie.

Martori la aceste scene de altruism au fost vecinii celor două victime, care au povestit că cei doi români s-au ferit să facă publică fapta lor eroică. „Imediat după ce le-au salvat, au plecat acasă.

Ne-au oferit o adevarată lecție de bunătate, de curaj și de altruism”, au declarat cu uimire vecinii care au asistat la cele întâmplate.

Ana Ciuban

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia