contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Prezentarea cărții “Come fratelli. La Fratellanza italo-romena a 10 anni dall’adesione all’Unione Europea” la Roma

Joi, 22 februarie 2018, începând cu ora 14.30, Academia română la Roma va găzdui prezentarea cărții “Come fratelli. La Fratellanza italo-romena a 10 anni dall’adesione all’Unione Europea”, scrisă de Marian Mocanu și Irina Niculescu și publicată de Editura Unicopli în octombrie 2017.

Pe lângă cei doi autori, evenimentul se va putea bucura de participarea comisarului european pentru politici regionale, Corina Crețu, a ambasadorului României în Italia, George Bologan, a ministrului Claudio De Vincenti, şi a senatoarei Patrizia Bisinella. Moderatorul dezbaterilor va fi Marco Zatterin, director adjunct al ziarului La Stampa.

La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, cartea descrie fraternitatea italo-română din punct de vedere economic, socio-cultural, spiritual, politic. Datele și statisticile sunt întărite de mărturiile directe ale 30 de personalități româneși italiene intervievate de către autori: oameni politici, diplomați, reprezentanți ai cultelor, avocați, directori de bancă, oameni de știință, ziariști, artiști.

Printre aceștia se numără ministrul Franco Frattini, comisarul european Corina Cretu, consulul onorific Mario Moretti Polegato, episcopul Bisericii ortodoxe române în Italia - Preasfințitul Siluan, actrița Ileana Popovici, președintele regiunii Piemonte, Sergio Chiamparino.

Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei României în Italia și a Reprezentanței în Italia a Comisiei Europene, în colaborare cu Institutul Român de Cultură și Academia Româna la Roma.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Anca Manolea

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia