Print this page

Prezentare diaspora Smart-Up la Bologna. 40.000 de euro pentru românii care vor să își deschidă o afacere în țară

Sala plină la prezentarea proiectului diaspora Smart-Up de la Bologna. Românii din mai multe orașe din Emilia-Romagna s-au adunat, duminică 25 martie e.c, la Centrul Intercultural Zonarelli pentru a participa la cel de-al treilea seminar de informare a proiectului dedicat celor care vor să își deschidă o afacere în țară.

„În obiectivul nostru de a susține activități dedicate cetățenilor români, am găzduit la Bologna, seminarul de prezentare al proiectului Start-up Diaspora. Astăzi (n.r duminică 25 martie) Eusebiu Burcaș, un economist de succes, a susținut, în fața românilor, o remarcabilă lecție de educație financiară.
Accentul a fost pus pe dezvoltarea profesională prin antreprenoriat, aspect de real interes în rândul celor prezenți. Mă bucur că am reușit să oferim o astfel de oportunitate motivațională și sper ca pe viitor sa continuam cu evenimente de acest gen. Mulțumesc voluntarilor asociației Betania pentru implicarea promtă în organizarea acțiunii”, a declarat pentru Agenda Diasporei Corina Pop, președinta Asociției Betania din Bologna

Tot mai mulți conaționali s-au arătat interesați să investească în țară. Mulți dintre ei au deja, aici, o afacere sau au avut, iar atenția lor se îndreaptă spre piața cafenelelor și restaurantelor, construcții, servicii și IT.

În cadrul proiectului Smart-Up, 400 de persoane din diaspora vor beneficia de un curs de instruire gratis, la care se adaugă cazarea, masă și transport. O parte a cursului va fi susținută online, iar o alta parte se va desfășura la Cluj-Napoca. De asemenea, cei care vor participa la cursul din țară, vor primi 200 de euro.

Patruzeci dintre planurile de afacere care vor fi câștigătoare, vor obține finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro.

Cine vrea sa își deschidă propria afacere trebuie să aibă peste 18 ani și cetățenie română, domiciliu sau reședință în regiunile de dezvoltare ale României, cu excepția București-Ilfov, să fi avut domiciliu sau rezidență în ultimile 12 luni în străinătate până la momentul în care se înscriu în program și experiență sau pregătire în domeniul în care doresc să deschidă afacerea.

 

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)
Cornelia Crismaru

Scrie la Agenda diasporei de la lansare. 

 

Email: cornelia.crismaru@agendadiasporei.com