contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Zeci de români au participat la slujba de la Catedrala Sf. Petru din Bologna

Duminică încărcată de emoții pentru românii din Bologna, care au participat la slujba de omagiere a Madonnei de la San Luca. Ceremonia religioasă a fost susținută de preotul Marinel Mureșan, la Catedrala Sf. Petru din centrul orașului.

A fost un moment cu o profunditate și sensibilitate aleasă, zeci de credincioși, copii, tinerii, bătrânii au venit de peste tot să asculte slujba în limba română.

Conaționalii îmbrăcați în portul popular autentic s-au rugat la icoana făcătoare de minuni și au luat parte la procesiune. 

“O zi împreună, înca o dovadă a frumoasei noastre comunități românești din Bologna! Mulțumim tuturor pentru participare!”, a declarat Corina Pop, președinta Asociației Betania

Ceremonia religioasă face parte din seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. S-au numărat printre cei prezenți la eveniment și reprezentanți ai Consulatului General al României la Bologna.

Și comunitatea ortodoxă română de aici a organizat tot ieri, o slujba dedicată Madonnei de la San Luca.

În fiecare an, icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria este purtată în procesiune de la Sanctuar pâna la Catedrala Sf. Petru din Bologna, în cinstea ajutorului pe care Fecioara l-a dat orașului în 1433, când în lunile aprilie, mai și iunie, ploi torențiale amenințau compromiterea recoltei de pe câmpuri. Așă că, bâtranii orașului au decis să se roage la icoana Madonnei și ca urmare, prin minune, ploile au încetat.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia