contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Români blocați pe aeroportul din Bologna

Peste 150 de români au rămas blocați pe aeroportul din Bologna, marți seară, ca urmare a anularii unei curse WIZZAIR pe ruta Bologna-Iași.

Avionul ce desfășura zborul retur Iași –Bologna și trebuia să preia pasagerii de pe aeroportul Marconi, s-a defectat și a aterizat de urgență la Budapesta. În condițiile în care explicațiile companiei low cost au fost confuze, s-a creat o stare de panică și tensiune în rândul cetățenilor români, și, în cele din urmă, a fost solicitat sprijinul consulatului de la Bologna.

Consulul de serviciu, Viorica Calcan, împreună cu un membru al consulatului, s-au deplasat de urgență la fața locului și au discutat cu cetățenii români, cu reprezentanții companiei, precum și cu autoritățile italiene prezente. Astfel, în jurul orei 3 a.m., toți cei rămași în aeroport în așteptarea unei soluții au fost preluați de autocare și transportați către hotelurile din apropiere, urmând a reveni în dimineața zilei de 16 mai pentru a li se oferi variante pentru zborul anulat. O parte dintre ei au acceptat încă de aseară oferta companiei de a se îmbarca pe alte rute.

În cursul nopții, Consultatul General al României la Bologna a contactat compania WIZZAIR, însă raspunsurile oferite au fost evazive și fără a fi identificate măsuri rapide și concrete. 

Pasagerii, împreună cu reprezentanții misiunii diplomatice, au reușit să obțină de la compania aeriană respectarea tuturor condițiilor contractuale, inclusiv zboruri alternative pentru toți cei aproximativ 40 de cetățeni români rămași în aeroport. Astfel, până la ora prânzului situația a fost normalizată, cei prezenți au reușit obținerea unui bilet de întoarcere, urmând a se deplasa, în intervalul imediat urmator, în România.

Operatorul aerian nu a făcut nici o precizare publică. Unicul anunț de pe site face îndemn să se solicite reprogramarea călătoriei.

Dacă zborul dumneavoastră este afectat de o problemă (vedeți mai jos), conectați-vă la profilul dumneavoastră, găsiți rezervarea și veți putea să rezervați din nou online, gratuit, sau puteți obține o rambursare. (anunț preluat de pe www.wizzair.com)

Cornelia Crîșmaru 

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia