contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Ziua Universală a Iei “Îmbracă IA și vino să sărbătorești”

Ziua Universala a Iei, un fenomen declanșat în 2013 de comunitatea „La Blouse Roumaine”, va fi sărbătorită în mai multe orașe ale lumii, la Washington, New York, Los Angeles, Toronto, Paris, Londra, Madrid, Amsterdam, Roma, Bologna, Milano, principalele orașe ale României și în Republica Moldova, la Chișinău.

La Bologna, Ziua Internațională a Iei este sărbătorită pentru al patrulea an consecutiv, duminică, 24 iunie, printr-o paradă a costumelor populare, expoziții și recitaluri.

Evenimentul este organizat de Parohia ortodoxa “Sf. Ierarh Nicolae”, Asociația românească de voluntariat Betania și Asociația Dor Românesc, sub patronajul Consulatului General al României la Bologna.

Toți cei dornici să petreacă de Sânziene și de Ziua Universală a Iei sunt invitați de organizatori, de la ora 15.00, în Piazza Maggiore din centrul orașului și de la ora 16.00 la Centrul Cultural Zonarelli pentru a se prinde într-o horă pe melodiile Simonei Izbașa și Răzvan Ardelean.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia