contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

„Bologna îmbrățișează Borgo Panigale”. Omagiu pentru victimele infernului din 6 august soldat cu doi morți și zeci de răniți, printre care și trei români

Sute de persoane vor participa vineri, 21 septembrie, la cina în stradă, în cartierul Borgo Panigale, de la periferia orașului Bologna, pentru a aduce un omagiu victimelor teribilului accident din 6 august și pentru a suține comunitatea afectată de dezastrele provocate de acesta.

Evenimentul de vineri seară este intitulat, simbolic, „Bologna îmbrățisează Borgo Panigale”.

“La grande tavolata” este sponsorizată de Primaria din Bologna și Primaria din Cartierul Borgo Panigale, în colaborare cu cantinele - centre sociale, Cucine Popolari - Bologna Social Food și Centrele sociale Ancescao Bologna și va începe la 19.30 în piața pietonală din fața primăriei, din via Marco Emilio Lepido 25/2.

Va fi un moment de întâlnire pentru omagierea victimelor și răniților, mulțumind tuturor celor care au contribuit la operațiunile de salvare și de ajutorare după accident și în zilele urmatoare, celor care au lucrat la remedierea daunelor și care au asistat sutele de persoane implicate.

Va fi, de asemenea, o ocazie pentru a reafirma puterea comunității bolognese, mereu gata să facă față fiecărei situații de urgență cu solidaritate și pregătire.

La cina din stradă, pe lângă cetățeni, vor participa reprezentanți ai instituțiilor și asociațiilor.

Pe 6 august, o cisternă care transporta substanțe inflamabile a luat foc după ce a intrat în coliziune cu un camion care tansporta mașini, pe linia de centură, Bologna-Casalecchio, unde a ucis două persoane și a rănit peste o sută, printre care și trei români, două femei și un bărbat.

Una dintre victime, era la volanul camionului, aflat chiar în fața celui care a explodat. Potrivit unei surse, în momentul impactului, românul a sarit din camion și s-a ales doar cu câteva arsuri în zona spatelui..

Aurora Pătru, de 33 de ani, a fost prinsă și ea de vâlvătaie. Femeia venea de la Lidl și se îndrepta spre podul Borgo Panigale-Stazione, când focul puternic i-a ars picioarele. Românca a fost transportată de urgență la Ospedale Maggiore, unde a fost spitalizată, dar în afara oricărui pericol. Și cea de-a treia persoana a suferit arsuri și a necesitat spitalizare de urgență.

Cornelia Crîșmaru

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia