contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Românii din Emilia-Romagna s-au întrecut la Turneul de Fotbal “Cupa Centenarului”

Prima ediție a Turneului de fotbal “Cupa Centenarului” a reunit românii din mai multe orașe din Emilia-Romagna.

Tinerii s-au întrecut, duminică, 14 octombrie, la competiția organizată de Asociația Betania, Biserica-Greco Catolică "Sfânta Cruce" și Școala Românească din Bologna. Astfel că, de la ora 15:30, zece echipe din Rimini, Modena și Bologna au intrat pe terenurile de la Fondo Comini din oraș. Fiecare echipă a fost compusă din câte cinci jucători și a jucat câte trei meciuri. Partidele s-au întins pe durata a două reprize de 30 de minute fiecare.

În marea finală au ajuns doar trei echipe, Ultimate Team, Dream Team Rimini și Ro Bologna, iar cupa Centenarului a fost câștigată de fotbaliștii de la Ultimate Team.

Pe lângă Cupă, tinerii români au primit și un premiu în valoare de 300 de euro.

“Vrem să organizăm un turneu la nivel național. Consider că sportul trebuie promovat în mod constant. O comunitate care face sport este o comunitate sănătoasă”, a declarat organizatorul, Gheorghe Turc.

Din tribune, conaționalii au fost susținuți de consulul general al României la Bologna, Daniela Dobre și de preotul vicar, Marinel Mureșan.

“Felicitări tuturor echipelor! Felicitări organizatorilor! Continuați antrenamentele pentru turneul național! Fotbalul este un mod de a ne cunoaște, de a deveni prieteni și de ce nu, de a ne ajuta reciproc!”, a conchis preotul Mureșan.

 Cornelia Crîșmaru 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia