Print this page

Salvini: "Nu vrem să părăsim UE sau zona euro, dar noi lucrăm pentru italieni nu pentru Comisia Europeană sau agenţiile de rating"

Ministrul de Interne al Italiei şi lider al extremei drepte italiene Liga Nordului, Matteo Salvini, a declarat că Guvernul ţării sale va continua să-şi apere bugetele generale pentru 2019, în ciuda calificativelor agenţiilor de rating şi a preocupărilor Comisiei Europene.

"Guvernul va merge înainte, în pofida agenţiilor de rating, a comisarilor europeni şi oricărei neînţelegeri interne. Executivul ţării lucrează pentru a răspunde problemelor italienilor şi nu pentru se teme de agenţiile de rating, care în trecut au eşuat în previziunile lor. Sunt bugete bune şi vom merge până la capăt", a afirmat sâmbătă Salvini.

Precizările acestuia vin la o zi după ce agenţia Moody's a redus calificativul pentru datoria Italiei de la "Baa2" la "Baa3", cu o doar o treaptă peste nivelul "junk" (nerecomandat pentru investiţii), dar cu perspectivă stabilă.

De asemenea, Salvini a mai declarat sâmbătă că Italia nu intenţionează să părăsească zona euro sau Uniunea Europeană.

"Nu există şi nu va exista vreo intenţie de a părăsi Uniunea (Europeană) sau sistemul monedei unice europene", a spus liderul Ligii Nordului care tocmai a fost absolvit de orice vină de justiţia italiană în prima parte a unui dosar privind o presupusă sechestrare în luna august a zeci de migranţi pentru mai mult de zece zile în largul insulei Lampedusa şi apoi în portul sicilian Catania, informează Agerpres.

 

Rate this item
(0 votes)