contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un român din Italia are 307 mașini, deși nu a avut niciodată permis de conducere

Număr record de autovehicule deținute de un român din Verona, care nu are nici măcar carnet.

Potrivit publicației ilmattino.it, luni 22 octombrie, polițiștii din Verona au sechestrat un opel astra, iar în urma unui control, au descoperit în bazele de date ale Registrului Auto că românul în vârstă de 44 de ani ar fi reușit să înmatriculeze, în Italia, 307 mașini.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz. Bărbatul este suspectat că a fost folosit drept prestanome, proprietar fictiv, un fenomen destul de frecvent în Italia. Adesea, aceste vehicule, subliniază poliția, sunt folosite de infractori pentru a comite fapte ilegale, furturi, piraterie etc.

Cu câteva luni în urmă, tot la Verona, un autovehicul care a fost sechestrat era înmatriculat în numele unui bărbat de etnie romă dintr-un tabară din Bologna, care avea alte 287 de mașini.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia