contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Se dă startul campaniei de informare privind dreptul de vot la Alegerile Europene din 2019 al cetățenilor UE care locuiesc în Italia

Asociația Europaeus vă invită la evenimentul "Vino să ne cunoști" / "Vieni a conoscerci" care va avea loc la Roma, pe 23 noiembrie 2018, la sediul WeGil, de la ora 10.30.

Asociația va lansa campania informativă, #IOVOTOUE , cu privire la dreptul de vot al cetățenilor români din Italia la Alegerile Europene din Mai 2019. Voluntarii Asociației vor distribui un ghid în limba română și italiană despre dreptul de vot și vor furniza informații despre modalitățile de înregistrare pe listele electorale și termenul-limită pentru înscrieri. Românii, în calitate de cetățeni comunitari, se pot înscrie pe listele electorale suplimentare pentru a vota proprii aleși în Parlamentul European. 

De peste 5 ani, Asociația EUROPAEUS se ocupă de informarea cetățenilor europeni cu privire la drepturile lor, în special la dreptul de a vota în țara lor de adopție, fiind implicată și în trei proiecte specifice europene.

Tot în cadrul evenimentului, vor fi distribuite 30 de manuale școlare destinate elevilor români din clasele I-IV, oferite de Ministerul Românilor de Pretutindeni.

La spectacolul care va urma, invitat special va fi Corul Quintaumentata condus de M. Attilio Di Sanza, având-o ca solistă pe Roxana Ene.

Evenimentul este organizat de CESV (Centrul de Servicii pentru Voluntariat din regiunea Lazio), împreună cu o de 20 de asociații, marea majoritate constituite de imigranți din: România, Republica Moldova, Bolivia, Peru, China, Ucraina, Polonia, Capul Verde, Albania, Camerun, Togo.

Manifestația va include și : spectacole în costume tradiționale, expoziții de fotografie și artă plastică, degustări de preparate din diferite țări, ateliere de lucru interactive. De asemenea, va fi un punct de informare cu privire la campaniile de sensibilizare desfășurate de diferitele asociații participante.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia