contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Concert de colinde la Bologna: "Noi umblăm să colindăm"

Departe de casă, românii poartă România și tradițiile în suflet. Așa că în apropierea Sărbătorilor de iarnă, românii din Bologna și din împrejurimi au venit să asculte cu emoție și dor, colindele tradiționale românești.

Duminică, de la ora 12.00, Oana Gănescu și Iosif-Eugen Lang au adus atmosfera Craciunului pe versurile "Coborât-o coborât", "Fie timpul rău sau bun" și multe alte cântece de suflet. De asemenea, pe scenă au urcat să colinde și voluntarii de la Asociația Betania.

"Luna aceasta ne-am propus să vă bucurăm, și astfel în fiecare săptămână am avut câte un eveniment de suflet. Ne-am gândit că astăzi să fie ceva special, ne-am gândit să fie o expoziție pentru că sunt imaginile noastre de acasă, am mai vrut să fie și ceva autentic, de tradiție, de Maramureșul nostru drag și de tot ce am lăsat acolo. Mulțumesc tuturor pentru participare și pentru susținere", a declarat Corina Pop, președinta Asociației Betania din Bologna.

În paralel, conaționalii au putut să admire cele mai frumoase peisaje și imagini din România ale fotografului Dorin Mihai, a cărui expoziție este găzduită timp de o saptâmâna la Biserica Sfânta Cruce.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală Betania cu patronajul Consulatului României la Bologna, în colaborare cu Biserica Sfânta Cruce din Bologna și Asociația Alternativa.

Concertul s-a desfășurat la Biserica Santa Croce din centrul Bolognei, este dedicat Centenarului Marii Uniri și celebrează tradiția autentică românească a colindatului.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia