contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Spectacol de dansuri populare și obiceiuri românești în Italia

Sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 17.00, centrul orașului italian Bologna a răsunat de cântece, joc și voie-bună. Comunitățile de străini și-au prezentat tradițiile și dansurile lor în fața a sute de spectatori. 

Oameni de toate naționalitățile și de toate vârstele au îndurat ore bune de frig că să vadă spectacolele oferite de dansatori. Ca să-și aline dorul, și românii care nu au putut să meargă acasă de sărbători au venit ieri, în Piazza Maggiore.

Spectacolul, care urmăreste promovarea culturii și tradițiilor, a fost suținut de asociațiile de străini de la Bologna și face parte din seria de evenimente din cadrul Dancin'Bo, organizate de primărie. Voluntarii români de la Asociația Betania au prezentat dansuri specifice din trei regiuni ale țării, dar și jocul caprei.

“Multiculturalismul reprezintă fără îndoială o concreștere. Vă mulțumim tuturor, sperăm într-o colaborare continuă. Mulțumesc Italia, mulțumesc Bologna. Suntem atât italieni cât și români în inimă”, a declarat Vasile Șimon, secretar Asociația Betania

Dancin'Bo a dat startul a patru zile de dans pe 28 decembrie si se vor încheia pe 1 ianuarie 2019, unde sunt celebrate: opera, muzica populară și dansurile din diferite țări ale lumii. Dancin'Bo oferă, de asemenea, un omagiu deosebit lui Lucio Dalla prin notele melodiilor Piazza Grande, Felicità și Balla balla ballerino, care au devenit obiectul a trei noi coregrafii create de tânarul coregraf Alessio Vanzini.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia