contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Expoziție de marțișoare și obiecte tradiționale românești în Italia: "Într-o societate interesată doar de aportul economic adus de comunitățile de străini, ne propunem să fim mărturiile valorilor artistice românești existente pe aceste meleaguri”

Prima ediție a evenimentului “WELFARE- Bologna si prende cura” a avut loc între 28 februarie-1 martie la Bologna, fiind o sărbătoare dedicată artei și tradițiilor autentice din mai multe țări ale lumii, oferindu-le vizitatorilor o imagine de ansamblu asupra identitații culturale și sociale asociate acestora.

La standul românesc au fost expuse mărțișoare confecționate manual și produse meșteșugărești realizate de câțiva conaționali talentați care trăiesc la Bologna.  

“Am fost prezenți cu o mică expoziție de mărțișoare și ouă încondeiate cu ceară și mărgele pentru a sublinia importanța menținerii identității și tradițiilor românești. În contextul globalizării, într-o societate interesată doar de aportul economic adus de comunitățile de străini, noi, Asociația de voluntariat Betania ne propunem să fim mărturiile valorilor artistice românești existente pe aceste meleaguri”, a declarat Corina Pop, președinta asociației.

În cadrul unor zile pline de activități, vizitatorii au putut afla de la voluntarii români cum se confecționează un mărțișor, cum se încondeiază ouăle, care sunt tradițiile românești și semnificația lor.

Evenimentul expozițional a fost găzduit la Sala Borsa din Palazzo d'Accursio. De-a lungul celor trei zile, în rotație, peste 90 de asociații au primit vizitatorii și și-au prezentat activitățile într-un mod inedit.

Târgul a fost organizat de Primăria din Bologna în colaborare cu Azienda USL (Azienda Sanitaria Locale). Programul a inclus conferințe, ateliere, expoziții, și vizite turistice.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia