contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

EVENIMENT. 8 martie sărbătorit de românii din Italia

Ziua internațională a femeii a fost sărbătorită de comunitatea românească din Bologna.

Duminică, 10 martie, copiii români au recitat poezii mamelor lor și au făcut mărțișoare și felicitări.

Spectacolul oferit de micuti s-a desfășurat la Parohia Sfânta Cruce și a avut ca obiective păstrarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești, precum și conservarea identității lingvistice.

După spectacol, conaționalii s-au adunat la Centrul Intercultural Zonarelli din oraș, unde s-a încins o petrecere în toată regula, cu sârbe și hore. Zeci de românii au dansat pe versurile intepretate de Axenia Rozniciuc, Ionuț Oniceanu și Magdalena Celestina Culea. Membrii Asociației Betania au oferit un spectacol de dansuri tradiționale și costume populare.

De pe mese nu au lipsit nici bucatele tradiționale. Sarmale, cozonaci, prăjituri, pălinca și vinul roșu au îmbiat atmosfera de aseară.

Evenimentul a fost organizat de Asociația românească de voluntariat ”Betania”, iar scopul petrecerii a fost strângerea de fonduri pentru activitățile culturale dedicate comunității de aici.

”Asociația Betania a organizat cu ocazie zilei internaționale a femeii un dublu eveniment. Copiii din cadrul Școlii Românești sub îndrumarea doamnei învățătoare, Maria Naum, au prezentat un spectacol de muzică și poezie dedicat celei mai dragi ființe, MAMA. Ziua a continuat cu o petrecere organizată de grupul de dansuri al asociației Betania. Acest eveniment a fost organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru proiectele asociației. Vreau să mulțumesc pe această cale doamnei învățătoare, Maria Naum pentru minunatul spectacol realizat împreună cu copii școlii românești. Mulțumesc, de asemenea, voluntarilor activi ai asociației pentru implicarea în organizarea petrecerii. Vreau să închei seara mulțumindu-vă fiecăruia pentru implicare și prezență. Fără voi evenimentul de astăzi nu era posibil. După cum ați văzut, acțiunea a fost un succes și acest lucru este datorită contribuției voastre! Avem dovada că împreună suntem o forță și putem realiza lucruri extraordinare. Mulțumesc dragii mei!”, ne-a declarat Corina Pop, președinta Asociației Betaniei.

 

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia