contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Senator Radu Mihail: „Românii nu se întorc acasă pentru că nu au salarii bune, școli corespunzătoare și spitale unde să se trateze”

Senatorul USR, Radu Mihail s-a întâlnit sâmbătă, 18 mai 2019, cu românii din Bologna, ocazie în care le-a vorbit despre problemele majore ale României, proiectele legislative și despre activitatea parlamentară.

“Interesul meu ca senator de diaspora este ca românii să fie legați de România. Toata lumea îmi spune, fă ceva să se întoarcă românii în țară, dar nu le poți zice simplu: Oameni buni, veniți acasă! Trebuie să lucrezi asupra unor lucruri fundamendale, și aici vorbim de locuri de muncă bine plătite, un sistem de sănătate care să funcționeze bine. Și dacă pe astea le faci, oamenii s-ar întoarce natural, nu vin că nu au salarii bune, școli corespunzătoare și spitale unde să se trateze”.

Un medic ortoped român care lucrează la un Spital din Franța, prezent în sală, a precizat că cele mai multe rateuri medicale întâlnite la spitalul unde muncește, dar și la Institutul de Ortopedie Rizzoli din Bologna, unde urmează un stagiu de practică, vin din Maroc sau din România.

Senatorul i-a asigurat pe conaționali că, echipa USR din Parlament lucrează asupra proiectelor pe sănătate, educație și economie.

Radu Mihail a mai anunțat că a depus mai multe inițiative legislative pentru românii din diaspora printre care: aducerea la echilibru a numărului de deputați și senatori de diaspora, oferirea posibilității unui român care locuiește în afara granițelor de a alege deputați sau senatori pentru orașul de domiciliu, din România, persoanele care au renunțat la buletinul românesc să poata candida acasă, dar și la găsirea unor soluții în situații speciale, care i-au fost semnalate în vizitele înteprinse în orașele unde trăiesc cele mai mari comunități românești (certificate de naștere, probleme minori etc).

Radu Mihail a fost ales senator în circumscripția electorală nr.43 - Circumscripția electorală pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării. Este la primul mandat de senator, are 50 de ani, orginar din Constanța, dar a trăit mai mulți ani în Franța. Fondator al StilD Conseil, companie care oferă consultanță întreprinzătorilor din Franța, Italia și România, a intrat în politică în urmă cu patru ani, la scurt timp de la întoarcerea în țară.

În aproximativ trei ani de mandat a inițiat 64 de propuneri legislative, din care una a fost promulgată lege.

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia