contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

O îngrijitoare moldoveancă aflată la muncă în Italia a moştenit trei milioane de euro

O femeie din Republica Moldova, în vârstă de 59 de ani, a fost declarată, în instanţă, moştenitoarea legitimă a unei averi de trei milioane de euro lăsate de un bătrân pe care l-a îngrijit timp de mai mulţi ani. 
 
Vincenzo Risatti a murit la vârsta de 92 de ani și și-a lăsat prin testament averea ingrijitoarei sale, Raisa Rusu. Rudele bătrânului au contestat în instanţă testamentul, spunând că femeia şi fiul ei au recurs la înşelăciuni. 
 
Mai mult, ele au susţinut că cei doi l-au profitat de instabilitatea mintală a lui Vincenzo Risatti şi s-au ales cu 250.000 de euro de-a lungul anilor, pe lângă avere. 
 
După doi ani de proces, judecătorii i-au dat dreptate femeii, declarând-o moştenitoare legală. Avocaţii au demonstrat la proces că bătrânul era perfect lucid atunci când şi-a redactat testamentul în favoarea Raisei, scrie presă italiană citată de Adevărul.
Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia