contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un copil de trei ani a murit într-un spital din Italia: „Este o lovitură dureroasă pentru întreaga comunitate”

Durere fără margini într-o familie de români din Italia. Un băiețel de trei ani din localitatea San Demetrio ne’ Vestini, L'Aquila, a murit în urma unei crize respiratorii severe, el având și alte probleme medicale.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 9 februarie. Un echipaj al Serviciului de Ambulanță a fost chemat de familie, care l-a transportat pe copil la spital. Însă la câteva minute de la internare, din păcate băiatul s-a stins.

Lucas suferea încă de la naștere de o boală congenitală gravă. De curând fusese internat la un Spital din Roma, tot în urma unei crize.

Vestea morții micuțului Lucas a șocat întreaga comunitate. Primarul localității, Silvano Capelli, a declarat pentru publicația Il Messaggero „Îi ştiu pe părinţi şi le-am întâlnit băiatul cel puţin o dată. Sunt foarte bine integraţi în comunitatea noastră. Din câte ştiu, băiatul avea o problemă gravă de sănătate. Totuşi, graţie eforturilor tuturor şi în special a părinţilor, a putut să meargă măcar şi pentru o scurtă perioadă de timp la grădiniţă. Este o lovitură dureroasă pentru întreaga comunitate. Este o zi foarte tristă”.

Potrivit reprezentantei societății de servicii Funerare "Diaconu", Alina Carabus, trupul neînsuflețit al lui Lucas va fi repatriat miercuri și va fi înmormântat în localitatea Plopșoru din Gorj. "Comunitatea românească cât și cea italiană din L'Aquila și zonele limitrofe s-a mobilizat în timp record pentru a oferi un sprijin financiar familiei îndurerate", a conchis Alina Carabus.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia