contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Cinci persoane au fost rănite într-un accident rutier în Italia

Trei români și doi italieni au fost răniți într-un accident rutier produs în localitatea Zola Predosa în apropiere de Bologna.

Accidentul a avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în jurul orei locale 1.30 pe strada Rigosa. Într-o curbă, din motive încă necunoscute, autoturismul condus de un tânăr român de 20 de ani a intrat in coliziune cu un alt vehicul în care se aflau doi cetățeni italieni.

“Băiatul meu a fost la fotbal cu un prieten și tatăl acestuia, apoi au stat până pe la ora 1.00 la un bar. La un moment dat au hotărât să meargă la discotecă, dar pe drum s-a întâmplat accidentul. Am fost sunat de asigurare, mașina și asigurarea sunt pe numele meu, să mă întrebe ce s-a întâmplat. De pe somn, nici nu știam despre ce e vorba, apoi mi-am dat seama că băiatul meu a ieșit cu mașina în oraș. Cei de la asigurare mi-au indicat adresa și când am ajuns acolo poliția blocase strada, erau ambulanțe peste tot”, ne-a declarat G.P., tatăl șoferului român.

În urma impactului puternic o parte dintre pasagerii au rămas blocați între fiare până la sosirea echipajelor de descarcerare. Toate cele cinci persoane au fost duse de urgență la spitalul Maggiore.  

Unul dintre români este în gravă și a fost transferat, ulterior, la Spitalul Bellaria din Bologna. Este vorba de un bărbat de 48 de ani, care a suferit multiple traume și urmează să fie operat la inimă, în timp ce pasagera din celalalt autovehicul are o fractură la picior. Ambii șoferi au scăpat cu răni ușoare, la fel și celalălat pasager român de 19 ani.

Potrivit unei surse, atât șoferul român cât și cel italian au rezultat pozitiv testului de alcoolemie.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele și dinamica incidentului.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia