contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Crimă oribilă în Italia. Un bărbat a fost înjunghiat și aruncat pe câmp

Sursă foto: Il Resto del Carlino Sursă foto: Il Resto del Carlino

Un român a fost găsit mort luni dimineață pe un câmp din localitatea italiană Porto Sant’Elpidio.

Descoperirea macabră a fost făcută de un trecător care ar fi văzut o pată de sânge în apropiere de locul unde zăcea trupul românului. Bărbatul a alarmat imediat autoritățile. La locul tragediei a sosit un echipaj de la 118, însă medicii nu au reușit să îl mai salveze.

Mihăiță Radu avea 32 de ani, era originar din Constanța, dar locuia în Italia de câțiva ani. Tânărul român era și voluntar la asociația „Croce Verde”.

„Vestea pe care am primit-o azi-dimineață (n.r ieri,) ne-a lăsat cu un mare sentiment de pierdere. L-am cunoscut și l-am stimat ca un muncitor impecabil, sfârșitul său tragic ne-a lăsat cu o mie de întrebări. / La locul de muncă Mihăiță era un băiat extrem de serios, priceput și de încredere, dar și amabil și respectuos", a declarat pentru Il Resto del Carlino, Paolo Sgrilli, proprietarul fabricii de ambalaje Sgrilli, unde Mihaiță lucra de cinci ani.

Potrivit presei din peninsulă românul ar fi fost înjunghiat, dar nu este exclusă varianta ca bărbatul să fi fost omorât în alt loc și apoi să fie transportat și abandonat pe câmp.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia