contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Român accidentat și abandonat pe o stradă din Italia

Un român de 53 de ani a fost găsit mort zilele trecute pe o stradă din localitatea italiană Vittoria. Potrivit presei din Peninsulă, bărbatul fost accidentat de o maşină şi  apoi abandonat în stradă, șoferul fugind de la locul accidentului. În urma impactului violent, bărbatul a fost aruncat la peste 20 de metri. 

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a-l identifica pe autor și pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Victima este Constantin Paliciuc, originar din localitatea Frumușica, județul Botoșani. Românul locuia de 15 ani în Italia, unde lucra în agricultură. Bărbatul era căsătorit și este tatăl a două fete de 25 și respectiv 23 de ani.

Trupul neînsuflețit al lui Constantin Paliciuc a ajuns, ieri, acasă acolo unde va fi înmormânat.

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia