contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Dosar penal pentru cinci români din Italia. În plină pandemie de coronavirus au ieșit să joace fotbal

Cinci români cu vârste cuprinse între 24 și 56 de ani au fost surprinși de poliția din orașul italian Bologna în timp ce jucau fotbal. Bărbații nu au înțeles că trebuie să stea acasă, așa că ieri după-amiază au ieșit la o partidă de fotbal în parcul din strada Mainoldi, zono Fossolo. Și pentru asta, riscă să ajungă la închisoare.

Începând din 10 martie Italia a intrat în carantină și a devenit zonă protejată. Astfel, că potrivit Decretului din aceeași zi, sunt permise deplasările numai pentru a merge la muncă, în situații de necesitate urgentă și din motive de sănătate, cu completarea declarației pe proprie răspundere.

Art.650 din Codul penal pedepsește nerespectarea prevederilor emise de autorități în ceea ce priveste ordinea, siguranța sau sănătatea publică cu închisoare de până la trei luni sau cu amendă.

Cei cinci a fost puși sub acuzare pentru nerespectarea decretului. Dacă vor fi găsiți vinovați, toți riscă o amendă de 206 de euro sau o pedeapsă cu închisoarea de până la trei luni.  

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia