contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Continuă campania DRRP de atragere la vot a diasporei. Stonescu, live video, pe facebook: „Vă invit să vă înscrieți în Registrul electoral”

dan stoenescu3

 Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, i-a invitat sâmbătă, într-un video live pe pagina oficială de Facebook, pe românii din străinătate să se înscrie în Registrul electoral, transmite Agerpres.

 "Ca votul să se desfășoare în condiții optime, vă recomandăm să vă înscrieți în registrul electoral, astfel se pot organiza mai multe secții de votare mai aproape de reședința dvs.

 Dacă autoritățile pot estima numărul de alegători, atunci se pot asigura condițiile necesare pentru desfășurarea procesului electoral. Vă invit pe toți cetățenii din străinătate să vă înscrieți în acest registru", a afirmat, sâmbătă, Stoenescu, în cadrul menționat.

 În cadrul aceluiași dialog, ministrul Dan Stoenescu a amintit că votul prin corespondență se aplică numai la alegerile parlamentare.

"Dacă vă aflați la rude în străinătate sau în vacanță, nu puteți vota, a precizat Stoenescu.

El a arătat că votul românilor din străinătate este extrem de important, precizând că astfel cei din Diaspora pot rămâne conectați și să aducă o schimbare în bine în țară.

Potrivit legii, românii din străinătate se pot înscrie în Registrul electoral începand cu 1 aprilie, mai menționează Agerpres.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia