contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro


Deputatul Doru Coliu în vizită în Italia

Deputatul de diaspora, Doru Coliu a vizitat în perioada 13-18 ianuarie a.c, comunitățile românești din Italia.

După ce a fost la Roma și Sant'Agata dei Goti, marți 16 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Intercultural Zonarelli, deputatul s-a întâlnit cu asociațiile și românii din Bologna. Subiectele discutate au vizat activitatea celor doisprezece luni de mandat, dar și problemele legate de stabilirea rezidenței fiscale, pașapoartelor CRDS (Pașaportul simplu electronic pentru cetățeni români cu domiciliul în străinătate), importanța centrelor de români din diaspora, pensii comunitare precum și asistență sanitară.

“Astfel de întâliniri sunt absolut necesare, câte un pas înainte pentru educarea civică, informațiile de interes general care sunt împartățite comunității, sunt mereu bine venite, Un deputat ales este prin definiție, reprezentantul cetățenilor și câte o vizită în teritoriu pentru o cunoaștere și o confruntare directă este benefică și de apreciat”, a declarat Corina Pop, președinta Asociației Betania din Bologna

Totodată deputatul a subliniat importanța unității românilor din diaspora “Doar uniți vom putea contrui ceva. Forța mea sunteți voi, dacă pot să fac ceva este întocmai, pentru că sunt susținut de voi”.

Doru Coliu a fost ales deputat din partea Partidului Mișcarea Populara (PMP), în decembrie 2016, în circumscripția electorala nr.43 - Circumscripția pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării. Coliu este antreprenor și locuiește de mai mulți ani în Tarragona, Spania.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia