contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

IMPORTANT! Firmele care intermediază LOCURI DE MUNCĂ în străinătate NU mai au voie să perceapă TAXE

Începând cu data de 05.03.2018 firmele care intermediază obținerea unui loc de muncă în străinătate nu mai au dreptul de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe. Cuantumul amenzii stabilit pentru încălcarea acestei prevederi este între 10.000 lei şi 20.000 lei.

Activitatea de plasare de forță de muncă în străinătate poate fi desfășurată numai de către persoanele juridice care au calitatea de agenți de plasare a forței de muncă în străinătate.

Aceste societăți au obligația să se înregistreze la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își au sediul, să aibă încheiate cu persoane juridice sau fizice stabilite într-un alt stat decât România contracte care conțin oferte ferme de locuri de muncă, să încheie cu solicitanții locurilor de muncă contracte de mediere, şi să efectueze activitățile de mediere și plasare în mod gratuit.

Agenţii de ocupare a forţei de muncă au obligaţia de a asigura încheierea contractelor de muncă dintre cetăţenii români şi angajatorii străini şi în limba română.

De asemenea, trebuie menţionat faptul că soluţionarea unor conflicte de muncă pentru nerespectarea contractului de muncă de către angajatorul străin este de competența instituțiilor statului respectiv.

Pentru informații suplimentare puteți solicita sprijinul Ambasadei României din țara respectivă, care vă poate îndruma cu privire la demersurile legale pe care le puteți urma.

Inspectoratul teritorial de muncă sfătuieşte pe românii care îşi caută un loc de muncă în străinătate să nu accepte achitarea unor sume de bani cu titlu de: garanții, întocmire ”curriculum vitae“, traducere documente, procesare acte sau consultanță. Plata către agentul de plasare a unor sume de bani, reprezintă un risc pentru persoana aflată în căutarea unui loc de muncă.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia