contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Microbuz românesc implicat într-un grav accident în Ungaria. Nouă persoane au decedat

Nouă persoane și-au pierdut viața, marți, după ce microbuzul în care se aflau s-a lovit frontal cu un camion.

Tragicul accident a avut loc în apropiere de Budapesta, pe drumul național 4, în zona Ceglédbercel. Șoferul microbuzului s-a angajat într-o depășire și pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul autovehiculului și a intrat în plin într-un camion încărcat cu nisip.

Românii veneau din Slovenia și se întorceau acasă, în Mureș. Potrivit dej24.ro, patru dintre conaționali erau originari din satul Deaj, comuna Mica, Mureș.

MAE a activat o celula de criză. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autoritatile locale în scopul obtinerii informatiilor cu privire identitatea victimelor.  O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta se află la locul accidentului.

Conform ultimelor informații obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat că numarul persoanelor decedate este de nouă.
Până în prezent, s-a stabilit că cinci persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.
Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe baza de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea și înștiințarea, în regim de urgență, a familiilor din țară ale persoanelor decedate în urma accidentului, comunicat MAE

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia