contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

6 jurnalişti români din diaspora lansează platforma RoZoom cu mesajul #NePasa

Şase jurnalişti români stabiliţi în patru ţări europene (Italia, Marea Britanie, Spania şi Franţa) lansează campania „Ne Pasă”, dedicată românilor din diaspora, cu scopul de a transmite tuturor că  suntem responsabili și că ne pasă de cei de acasă, de aceea am ales să nu venim în România, pentru a-i pune în pericol pe cei dragi. De sărbători, suntem acasă doar cu inima!

Ciprian Apetrei (jurnalist, profesor, Franţa), Cornelia Crîşmaru (jurnalist, Italia), Miruna Căjvăneanu (jurnalist, Italia), Alina Harja (jurnalist, scriitor, Londra), Anca Mihai (jurnalist, Italia), Gelu Vlaşin (junalist, scriitor, Spania) au realizat un colaj video cu un apel de susţinere a românilor din ţară, sub sloganul „Ne pasă”.

Campania „Ne Pasă” face parte dintr-un proiect online care s-a născut la începutul lunii aprilie, din dorinţa de a oferi o informare corectă şi completă despre situaţia din patru din ţările cele mai lovite de pandemie. 

PAGINA DE FACEBOOKhttps://www.facebook.com/RoZoomPress/

Cei şase jurnalişti din diaspora, aflaţi în carantină, discută în mediul virtual despre viaţa de zi cu zi şi cum îşi desfăşoară activitatea pe timp de pandemie.

E o idee pornită de la un grup de prieteni, jurnalişti şi scriitori stabiliţi la Roma, Madrid, Londra, Bologna şi în Bretania, care şi-au dat o primă întâlnire virtuală pe platforma Zoom. "Ne-a plăcut cum a ieşit şi am decis să împărtăşim cu publicul online video-ul cu desfăşurarea dezbaterii. Aşa s-a născut ideea de a fonda o platformă de știri și comentarii din Italia, Spania, Anglia şi Franța", potrivit comunicatului.

În prima întâlnire online, pe platforma Zoom, s-a discutat despre modul în care o mare parte din presa din Românie prezintă situaţia din ţări precum Italia, Spania, Franţa sau Marea Britanie. Care sunt sursele folosite de jurnaliştii din diaspora? Sunt şi ştiri bune? Dacă da, care?”

"Obiectivul platformei informale este unul clar: credem că e nevoie de o informare care să meargă dincolo de titlurile alarmiste, de realitatea prezentată distorsionat. Direct de la sursă. Fără etichete. Fără prejudecăţi. Cu obiectivul de a pune întrebări şi a căuta răspunsuri. Pornind de la viaţa noastră de zi cu zi", se mai arată în comunicat. 

Tema primei întâlniri a fost “sursele de informare”. Următoarea dezbatere va fi transmisă live pe platforma Zoom, miercuri, 15 aprilie, de la ora 20 ora României şi va avea ca obiect o temă care a creat un adevărat clivaj în societate: întoarcerea românilor din diaspora şi răspândirea virusului. Sunt românii din diaspora vinovaţi de epidemia din România?

La fiecare dezbatere fondatorii RoZoom Press îşi propun să aibă invitaţi din ţară şi din diaspora. Colegii din presa din ţară şi profesionişti din toate domeniile sunt invitaţi să se alăture.

Pe agenda următoarelor dezbateri: Fake News în cinci ţări (inclusiv România), măsurile de ajutorare luate de fiecare ţară în parte, ce bune practici pot fi aplicate în România, ce strategii adoptă fiecare ţară pentru a ieşi din criză.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia