contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

EXCLUSIV. Începe Torino Film Festival. Adrian Sitaru despre „Fixeur” și „Ilegitim”, selectate la TFF: „Abuz pentru Fixeur și alegere pentru Ilegitim”

Regizorul român Adrian Sitaru va fi unul dintre membrii juriului la cea de-a 34-a ediţie a Festivalului de Film de la Torino (TFF), dar şi participant în concurs cu cele două producţii ale sale: „Ilegitim” şi „Fixeur”.

Cele două filme, “Ilegitim” şi “Fixeur” ale regizorului român, au fost selectate pentru secţiunea „Festa Mobile” din cadrul TFF.

Adrian Sitaru despre participarea la Torino Film Festival, în exclusivitate pentru Agenda Diasporei:

În primul rând, felicitări pentru că ai fost ales jurat la ediția Torino Film Festival din acest an! Este pentru prima oară când participi la acest festival?

Nu am mai participat la acest festival niciodată, nici unul dintre filmele mele nu au mai fost selecționate până acum la Torino Film Festival.

De ce ai ales „Ilegitim” și „Fixeur”  pentru la Torino Film Festival?

Nu am ales eu, special, filmele pentru acest festival. În general filmele se trimit la cât mai multe festivaluri, unele festivaluri le aleg, altele nu. S-a întâmplat ca în acest an să fie ambele selecționate la TFF.

Deși ambele îți poartă semnătura și prezintă evoluții diferite ale personajelor centrale, îndrăznesc totuși  să te intreb:  „Ilegitim” sau „Fixeur” ? Care dintre ele crezi că va fi primit mai bine de către publicul (și nu numai) de la TFF?

Este o întrebare la care eu însumi caut răspunsul, de aceea încerc să călătoresc, mai ales la începutul sejurului unui film, să vad ce înțelege publicul din altă țară, cum reacționează, ce feedback are la discuțiile de la Q&A.

Dacă ar trebui să descrii printr-un singur cuvânt fiecare dintre cele două producții, care ar fi acela?

Abuz pentru Fixeur. Alegere pentru Ilegitim.

 Detalii despre cele două filme, aici: http://www.agendadiasporei.com/comunitati-romanesti/italia/item/4121-regizorul-roman-adrian-sitaru-in-juriu-si-in-concurs-la-torino-film-festival

Ana Ciuban 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia